+36-1-361-6454 info@mozgaskontroll.hu

Bokafájdalom

A bokafájdalom lehetséges okai

A bokafájdalom és bokasérülések nagyon gyakoriak a népesség körében. Főként az idősebb korosztályt érinti, vagy azokat, akik aktívan sportolnak, de a túlsúlyos emberek is nagyobb kockázatnak vannak kitéve.

Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek!

Mikor kereshetjük?

Mitől fáj a bokám?

Ha egy rossz lépést, sérülést követően jelentkeznek a fájdalmak, aminek a mértéke olyan nagy, hogy nem tudunk lábra állni, vagy a boka deformálódottá, duzzadttá válik, akkor érdemes szakemberhez fordulni, hogy fizikális vizsgálattal, képalkotó felvételek segítségével kizárják a súlyosabb sérüléseket. Abban az esetben is kérjünk segítséget, ha a fájdalom rosszabbodik a sérülést követő 3-4 napban! 

Bokafájdalom kezelése, bokafájdalom lépéskor, gyógytorna terápia

Bokafájdalom: ficam és rándulás

A leggyakoribb bokasérülés a bokaficam és a rándulás. Bokarándulásról akkor beszélünk, ha a csontvégek ugyan eltávolodnak egymástól, amivel megnyújthatják az inakat szalagokat, de az ízületi fej a vápában marad. Kissé szerencsétlenebb esetben, amikor az ízület rendellenes pozícióban rögzül, bokaficamról beszélünk. Ebben az esetben is sérülhetnek részlegesen, vagy teljesen a szalagok! Mindegyik esetben fontos az első napokban az ízület nyugalomba helyezése, rögzítése és jegelése és csak utána kezdődhet meg a rehabilitáció!

Panaszok esetén kérjen segítséget a Mozgáskontroll Központban!

Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek!

Mikor kereshetjük?

Bokafájdalom lábboltozat elváltozás miatt

Sokszor okoz bokapanaszokat, ha a lábboltozat egyensúlya felbomlik. Ilyenkor bizonyos szalagokat, kisízületeket és izmokat a normál anatómiai helyzetüktől eltérő irányú terhelés éri, ami fájdalmat generál, ezért gyakori a bokafájdalom lúdtalp esetén. Fontos megjegyezni, hogy ugyan a lábboltozat változik meg, de az egész alsó végtag kompenzálja a megváltozott viszonyokat, így a bokafájdalomból gyorsan lehet térd, csípő, de akér derékfájdalom is!

Kérjen időpontot gyógytorna állapotfelmérésre ügyfélszolgálatunkon!

Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek!

Mikor kereshetjük?

Lépéskor jelentkező bokafájdalom

Az akut sérülések után a bokaízületi kopás a másik leggyakoribb okozója a fájdalomnak. Ha lépés közben is fájdalmat tapasztal a páciens, főleg terhelésre, valamint ha merevvé válik az ízület, sokszor érzi duzzadtnak a bokáját és már elmúlt 50 éves, akkor gondolni kell a porckopás eshetőségére is!

A gyógyszeres kezelés mellett ebben az esetben is rengeteget segíthet a konzervatív terápia, a megfelelő izmok erősítése, az ízületi kimozgatás, lágyrészkezelések és manuálterápia. 

férfi fogja a bokáját

Foglaljon időpontot gyógytornára a Mozgáskontroll Központba!

Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek!

Mikor kereshetjük?

Bokafájdalom és gyógytorna

A bokafájdalom egyik hatékony gyógymódja a gyógytorna. A szakképzett gyógytornász-fizoterapeuta minden esetben állapotfelméréssel, vizsgálattal kezdi a terápiát. 

Boksaérülést követően a rehabilitáció egyik fő célja a jövőbeli sérülések elkerülése, a bokaízület stabilizálása. A gyógytorna segít visszaállítani az ízület teljes mozgásterjedelmét, a szükséges izomerőket és egyensúlyfejlesztő gyakorlatokkal, nyújtások alkalmazásával ismét szabadon élvezhetjük a mozgás örömét! 

 

„Mitől fáj a talpam, ha lépek?”

A plantaris fascitis, avagy magyarul talpi bőnye gyulladása egy makacs gyulladásos állapot, ami hosszú heteken, akár hónapokon keresztül meg tudja nehezíteni az ember életét. A talpi bőnye a sarokcsonttól induló, a lábközépcsontokig húzódó kötőszövetes lemez, melynek feladata a talpi boltozatok fenntartása, a terhelés elosztása és a csillapítása.

Kezdje meg a gyógyulást a Mozgáskontroll Központ munkatársaival! Szabad gyógytorna időpontokért érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon!

Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek!

Mikor kereshetjük?

Gyógytornászaink

Mozgáskontroll Központ - Kéri-Pécz Lilla gyógytornász-fizioterapeuta

Kéri-Pécz Lilla

Gyógytornász-fizioterapeuta

Szakmai életrajz

Mozgáskontroll Központ - Popovics Linda gyógytornász-fizioterapeuta, manuálterapeuta

Popovics Linda

gyógytornász-fizioterapeuta, manuálterapeuta

Szakmai életrajz

Mozgáskontroll Központ - Halász Bettina gyógytornász-fizioterapeuta

Halász Bettina

gyógytornász

Szakmai életrajz

Mozgáskontroll Központ - Bulhardt András gyógytornász-fizioterapeuta

Bulhardt András

gyógytornász

Szakmai életrajz

IDŐPONTÉRT HÍVJON BENNÜNKET BIZALOMMAL !

Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek!

Mikor kereshetjük?

Mozgáskontroll Központ logo

Egészségpénztári kártya elfogadóhely

Fizetési lehetőségek - egészségpénztárak logói

b

Karrier

b

Média

b

Adatkezelési tájékoztató

b

Általános szerződési feltételek

b

Impresszum

2024 - Mozgáskontroll Központ Kft. - Minden jog fenntartva!

Website: Juda

Share This